Documentaires - K1 Cultmedia

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Documentaires

Documentaires
Het Pontje (2008)
In de binnenstad van Alkmaar vaart, over het Noord-Hollands kanaal, een veerpont tussen de Bierkade en de Eilandswal. Veel mensen maken er gebruik van. Voor vele, het is een veilige manier om naar de stad te gaan. Iedereen geniet ervan. Voor de bewoners van het Schermereiland is het pontje een verbinding met de stad. Het is een herkenningspunt in Alkmaar. Research, interviews, regie, camera en montage: Marianna Bouquet Muziek: Fred Volkers Voice-over: Wigert Dronkert Gemaakt in het kader van de Documenatire maken opleiding bij TV College in Hilversum.
Toegangspoort (2012)
Deze documentaire laat zien hoe Jo-Anna Meijer zich bezighoudt met het oude ambacht van Gobelin weven, maar toont vooral hoe geïnspireerd Jo-Anna vele uren werkt aan haar wandkleed ‘Toegangspoort’. De film werd vertoond tijdens de opening van diverse tentoonstellingen van de wandkleden van Jo-Anna Meijer. Research, regie, camera en montage: Marianna Bouquet Muziek: Brenden Shultz Voice-over en tekst: Wigert Dronkert Ondertiteling in Engels en Frans Bonus materiaal: diavoorstelling van alle Gobelins van Jo-Anna Meijer
As ik zegge zou... (2013)
Kort documentaire over Skotwal, een muziekgroep die amerikana muziek in het West-Fries zingt. Skotwal op het witte doek en in concert. Première in Cinemagnus (Schagen), vertoond in Provadja (Alkmaar), in Oostereiland (Hoorn) en in JT (Heerhugowaard). Regie, montage: Wigert Dromkert, Ron Hamers Camera: Ron Hamers,  Marianna Bouquet Geluid: Ron Hamers Muziek: Skotwal
Morgenkrieken (2015)
Documentaire over hoe weven in het leven van Jo-Anna Meijer een rode draad is tijdens het maken van haar wandtapijt Morgenkrieken.
Weefster: Jo-Anna Meijer, Muziek: Brenden Shultz, Regie, camera, geluid en editing: Marianna Bouquet
In de maak

The Familiar Stranger
Documentaire over het werkproces van de choreograaf Itzik Galili. Voor deze documentaire hebben we vier verschillende voorstellingen van Itzik gevolgd in Newcastle, Amsterdam, Havana en Berlijn.


 
De Mythe van Sisyphus (werktitel) 
Korte animatie dansfilm over de mythe van Sisyphus op basis van de tekst van Albert Camus.Ees Groot, zoon van Egmond (werktitel)
Ees Groot bouwt in zijn eentje een boot van 16 m in zijn tuin. Hij wilt er mee naar Nieuw Zeeland varen
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu